Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Naturcomfort Magyar alga erő kapszula 60 db

17.780 Ft
15.113 Ft
15%
Az akció időtartama: 2024. 04. 16. - 2024. 04. 21.
Cikkszám: 5999887042300
A gyártó összes terméke: Naturcomfort
Szerezhető hűségpontok: 0

Leírás és Paraméterek

A Magyar Alga Erő Kapszula spirulina algából készül, ami a nevét spirális alakjáról kapta. Ez az algafajta minősített szuperélelmiszer, hiszen egyedülálló tápanyag-sűrűséggel rendelkezik. Annyira magas tápértékű, hogy űrhajósok is fogyasztják.

1 gramm spirulina tápértéke 1 kiló (!!!) válogatott zöldség tápértékével egyenértékű. Nagyon sok, illetve sokféle vitamin, és ásványi anyag van benne, pl. B vitaminok, cink, vas, vagy éppen kalcium, ami azért érdekes, mert az alga növényi alapú kalciumforrás- és a kalciumot rendszerint tejtermékkel vesszük magunkhoz, állati eredetű táplálékként.

A spirulina fehérjetartalma meghaladja a 60%-ot. 100 gramm spirulinában 60-70 gramm fehérje van, ez háromszor több, mint az ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több, mint a marhahúsban és a halban.

Nyugodtan nevezhetjük szuper-élelmiszernek.

·         A spirulina magas tápanyagtartalma, májvédő és bélflóra-tápláló tulajdonsága segíti a helyes immunválaszokat.

·         Fokozza a fehérvérsejtek és a vírusok, baktériumok ellen küzdő antitestek termelését a szervezetben, szembeszáll még a herpeszvírussal is.

·         Szabályozza a véráramlást, kitágítja az ereket, hogy több tápanyagban gazdag vér áramoljon, így nagyobb fizikai és mentális energiát biztosít.

Hosszasan lehetne sorolni az Alga Erő kapszula jótékony hatásait, de csak címszavakban: allergiaellenes, a klorofilltartalmának köszönhetően vértiszító, savlekötő, lúgosító, méregtelenítő. Stabilizálja a vérnyomást, a vércukorszintet, segít megelőzni a magas koleszterintet és zsírmáj kialakulását. Ha étkezések előtt fogyasztjuk, akkor segít az étvágycsökkentésben is.

Mi van a spirulinában?

Antioxidánsok, fehérjék, aminosavak, enzimek, ásványok, vitaminok, zsírsavak!

A spirulina rendkívül tápláló, hihetetlenül sokféle tápanyagot, előemésztett fehérjét tartalmaz aminosavak formájában, amelyek gyorsan felszívódnak és nagymértékben hasznosulnak. Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.  A halak, a krill (apró rákocska) és más állatok valójában az algákból jutnak hozzá saját Omega-3 zsírsavaikhoz.

A spirulina a nehezen hozzáférhető esszenciális Omega-6 zsírsavnak is gazdag forrása. Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszacharidokban és rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, pl: 10 féle karotinoidot, továbbá klorofillt. Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez.

Főbb vitaminjai, ásványi anyagai:

A-vitamin: Egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa. A-vitamin hiány esetén megnőhet egyes daganatok kialakulásának esélye. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát, és jó hatással van a koleszterinszintre. A C-vitaminnal együtt fogyasztott A-vitamin a szürkehályog megelőzésében játszik szerepet. Az A-vitamin biztosítja a zavartalan növekedést, a csontok és fogak egészséges fejlődését. Ebből is következik, hogy a gyermekek sokkal érzékenyebbek az A-vitamin hiányára. Különösen a tartósan éhező vagy súlyosan alultáplált gyerekeknél fordul elő lassú növekedés és a fogzománc lassú kialakulása.

B1-vitamin: Fő feladata a szénhidrát-anyagcsere segítése, emellett pedig támogatja az idegrendszer működését.

B2-vitamin: Fontos szerepet játszik számos anyagcsere-folyamatban, a pajzsmirigy működésében, vassal együtt szedve növeli a vörösvérsejtek számát. Különböző sérülések és égési sebek gyógyulásakor a szervezetnek nagyobb mennyiségben van rá szüksége, továbbá hasznos lehet a szürkehályog megelőzésében vagy késleltetésében.

B6-vitamin: Az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, a fehérjeszintézisben és ingerületátvitelben, segít felszabadítani az elraktározott energiát. Lehet pl. szív- és érrendszeri elváltozások esetén használni, hatékonyan enyhíti a depresszió tüneteit, az álmatlanságot, asztmás rohamokat, a premenstruációs szindróma tüneteit.

B-12 vitamin: Szükséges a következőkhöz: fehérje-anyagcsere, szénhidrát-anyagcsere, nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréje, vörösvértestek képzése, hemoglobin-szintézis.

D-vitamin: a csontanyagcserében játszik szerepet. Az utóbbi évek kutatásai egyre inkább azt mutatják, hogy a D-vitamin szerepet játszik a szervezet immunfolyamataiban is. (A D1-, D2- és D3-vitaminok tartoznak a D-vitamin gyűjtőnév alá). A szervezet nem a táplálékkal jut hozzá, hanem a növényi, illetve állati eredetű provitaminból alakítja át. A D-vitaminlegnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meg-gyorsítja a csontképződés folyamatát.

E-vitamin: Ez egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.

Króm: Fontos szerepet játszik a glükóz lebontásában, elengedhetetlen a szervezet energiaháztartásának megfelelő működéséhez, de ugyanilyen fontos a koleszterin, a zsírok és a proteinek szintézisében, valamint a fogyás elősegítésében is. Segít stabilizálni a vércukorszintet az inzulin megfelelő felhasználásával, ezért hasznos nyomelem a cukorbetegségben és a hypoglikémiában (= alacsony vércukorszint) szenvedők számára.

Réz: Számos folyamat lezajlásához szükséges: a vasat a szervezet réz jelenlétében alakítja át hemoglobinná, szükség van rá a tirozin nevű aminosav előállításához is, amelynek közreműködésével alakult ki a haj- és a bőrszín. Szerepet játszik az energia-felszabadítás folyamatát szabályozó proteinek működésében, a gyulladások leküzdésében is közreműködik. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, csökkenti a csontritkuláskockázatát, enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat.

Vas: Nélkülözhetetlen ásványi anyag.A vér hemoglobinjának egyik alkotóeleme, így az oxigénnek az egyes sejtekhez történő elszállításában segédkezik. Elősegíti a növekedést, fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességet. A nők havonta kétszer annyi vasat veszítenek, mint a férfiak. Csökkenti a fáradságot, enyhíti a premenstruációs időszak fájdalmait, javítja az összpontosítást.

Jód: A szervezet jódkészletének nagyobb része a nyaki pajzsmirigyekben raktározódik, ahol a két jódtartalmú hormon előállításában vesz részt. Ezek a hormonok szabályozzáka szervezet anyagcseréjének sebességét, például a kalóriák elégetésének ütemét. Az inakat és az ínszalagokat felépítő, illetve a magzat növekedéséhez nélkülözhetetlen kötőszövetek épségét biztosítja. Csökkenti a pajzsmirigy-duzzanatot, enyhíti a mell feszítő érzését, csökkentheti a mellrák kockázatát.

Nátrium: A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában, és egyes enzimek aktiválásában. Szükséges a szénhidrát- és fehérje anyagcseréhez, izomműködéshez. A sejtfalak nátrium segítségével engedik be a véráramból a tápanyagokat a sejtbe, és a nátriumteszi lehetővé az izmok összehúzódását is.

Kalcium, magnézium: kalcium és a magnézium szükséges a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához, az idegrendszer optimális működéséhez. A magnézium hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez, mivel fontos szerepe van az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Foszfor: A foszfor legnagyobb része, 80-85%-a az emberi szervezetben a csontokban beépülve szerves foszforsó formájában található, míg a fennmaradó rész a kalciumhoz hasonlóan vesz részt a szervezet működésében. Szükséges a következőkhöz: csontok, fogak felépülése, idegrendszer működése, fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcsere, fehérjeszintézis, enzimek működése.

Kálium: A káliumra szükség van a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához. Szükséges a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is. kulcsfontosságú az idegszövet és az izomszövet működésében, de minden egyéb szövet működése is a káliumionok megfelelő eloszlásához kötött.

Szelén: Létfontosságú nyomelem, antioxidáns (védelmezi a szervezeteta káros szabad gyökök elszaporodásával szemben, melyek szívinfarktushoz vagy bizonyos típusú rákos elváltozáshoz vezethetnek). Megakadályozza, vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a test­szövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Fontos tudni a szelén és az E-vitamin szinergikus hatásáról, ami azt jelenti, hogy együttesen erősebben hat­nak az egészséges szívműködés biztosítására, mint külön-külön. A kínai Keshan tartományban előforduló tömeges szívizom-rendellenességet is a szelénhiány okozta, innen ered a Keshan-betegség elnevezés. Részt vesz továbbá a mérgező hatású arzén és higany megkötésében. Felelős az egészséges férfispermiumok létrehozásáért és a prosztatamirigy működéséért

Cink: Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat és közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. Nélkülözhetetlen a kisgyermekek növekedéséhez és az egészséges spermiumok terme-léséhez, szükséges az immunrendszer működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a jó látás, szaglás és ízlelés fenntartásában, és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében. Egyes kutatások szerint a férfiakat érintő potenciazavar krónikus cinkhiánnyal magyarázható. Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket.

Mangán: Szükséges a szénhidrát-anyagcsere normális lezajlásához, illetve a nukleinsavak (DNS, RNS) képződéséhez. Emellett a táplálékok fehérjetartalmának biohasznosulása mangán hiányában nagymértékben akadályozott, tehát szükséges a fehérjék anyagcseréjéhez is. A mangán segít a vércukorszint szabályozásának folyamatában is. Képes a szabad gyökök semlegesítésére, ezáltal fontos antioxidáns funkciót tölt be.

További fontos összetevők:

Esszenciális zsírsavak: Az esszenciális (= alapvető) zsírsavak többszörösen telítetlen vegyületek (pl. omega-6 zsírsav és omega-3 zsírsav). Ezek nélkülözhetetlenek az emberi táplálkozásban, mert nem tudja őket a szervezet előállítani. Az esszenciális zsírsavak fontos szerepet töltenek be az immunrendszermegfelelő működésében, gyulladáscsökkentésben, a vérnyomás szabályozásában.

Klorofill: összetett vegyület, mely a zöld növények, egyes algák, és a cianobaktériumok azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak. Regeneráló, javítja a kötőszövetek rugalmasságát, segíti a salaktalanítást, támogatja a vérképzést, támogatja a daganatok elleni védelmet, javítja az anyagcserét.

Adagolása: naponta 2×1 kapszula, kapszula, étkezés előtt fél órával vegye be bő folyadékkal.

Száraz, hűvös helyen kell tartandó.

A minőségre garanciát vállal

·         A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége

·         Polgári Erika tulajdonos, aki elkötelezetten csakis olyan természetes összetevőjű, magas minőségű termékeket kínál, amelyeket maga és családja is rendszeresen használ.

Leírás

A Magyar Alga Erő Kapszula spirulina algából készül, ami a nevét spirális alakjáról kapta. Ez az algafajta minősített szuperélelmiszer, hiszen egyedülálló tápanyag-sűrűséggel rendelkezik. Annyira magas tápértékű, hogy űrhajósok is fogyasztják.

1 gramm spirulina tápértéke 1 kiló (!!!) válogatott zöldség tápértékével egyenértékű. Nagyon sok, illetve sokféle vitamin, és ásványi anyag van benne, pl. B vitaminok, cink, vas, vagy éppen kalcium, ami azért érdekes, mert az alga növényi alapú kalciumforrás- és a kalciumot rendszerint tejtermékkel vesszük magunkhoz, állati eredetű táplálékként.

A spirulina fehérjetartalma meghaladja a 60%-ot. 100 gramm spirulinában 60-70 gramm fehérje van, ez háromszor több, mint az ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több, mint a marhahúsban és a halban.

Nyugodtan nevezhetjük szuper-élelmiszernek.

·         A spirulina magas tápanyagtartalma, májvédő és bélflóra-tápláló tulajdonsága segíti a helyes immunválaszokat.

·         Fokozza a fehérvérsejtek és a vírusok, baktériumok ellen küzdő antitestek termelését a szervezetben, szembeszáll még a herpeszvírussal is.

·         Szabályozza a véráramlást, kitágítja az ereket, hogy több tápanyagban gazdag vér áramoljon, így nagyobb fizikai és mentális energiát biztosít.

Hosszasan lehetne sorolni az Alga Erő kapszula jótékony hatásait, de csak címszavakban: allergiaellenes, a klorofilltartalmának köszönhetően vértiszító, savlekötő, lúgosító, méregtelenítő. Stabilizálja a vérnyomást, a vércukorszintet, segít megelőzni a magas koleszterintet és zsírmáj kialakulását. Ha étkezések előtt fogyasztjuk, akkor segít az étvágycsökkentésben is.

Mi van a spirulinában?

Antioxidánsok, fehérjék, aminosavak, enzimek, ásványok, vitaminok, zsírsavak!

A spirulina rendkívül tápláló, hihetetlenül sokféle tápanyagot, előemésztett fehérjét tartalmaz aminosavak formájában, amelyek gyorsan felszívódnak és nagymértékben hasznosulnak. Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.  A halak, a krill (apró rákocska) és más állatok valójában az algákból jutnak hozzá saját Omega-3 zsírsavaikhoz.

A spirulina a nehezen hozzáférhető esszenciális Omega-6 zsírsavnak is gazdag forrása. Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszacharidokban és rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, pl: 10 féle karotinoidot, továbbá klorofillt. Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez.

Főbb vitaminjai, ásványi anyagai:

A-vitamin: Egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa. A-vitamin hiány esetén megnőhet egyes daganatok kialakulásának esélye. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát, és jó hatással van a koleszterinszintre. A C-vitaminnal együtt fogyasztott A-vitamin a szürkehályog megelőzésében játszik szerepet. Az A-vitamin biztosítja a zavartalan növekedést, a csontok és fogak egészséges fejlődését. Ebből is következik, hogy a gyermekek sokkal érzékenyebbek az A-vitamin hiányára. Különösen a tartósan éhező vagy súlyosan alultáplált gyerekeknél fordul elő lassú növekedés és a fogzománc lassú kialakulása.

B1-vitamin: Fő feladata a szénhidrát-anyagcsere segítése, emellett pedig támogatja az idegrendszer működését.

B2-vitamin: Fontos szerepet játszik számos anyagcsere-folyamatban, a pajzsmirigy működésében, vassal együtt szedve növeli a vörösvérsejtek számát. Különböző sérülések és égési sebek gyógyulásakor a szervezetnek nagyobb mennyiségben van rá szüksége, továbbá hasznos lehet a szürkehályog megelőzésében vagy késleltetésében.

B6-vitamin: Az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, a fehérjeszintézisben és ingerületátvitelben, segít felszabadítani az elraktározott energiát. Lehet pl. szív- és érrendszeri elváltozások esetén használni, hatékonyan enyhíti a depresszió tüneteit, az álmatlanságot, asztmás rohamokat, a premenstruációs szindróma tüneteit.

B-12 vitamin: Szükséges a következőkhöz: fehérje-anyagcsere, szénhidrát-anyagcsere, nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréje, vörösvértestek képzése, hemoglobin-szintézis.

D-vitamin: a csontanyagcserében játszik szerepet. Az utóbbi évek kutatásai egyre inkább azt mutatják, hogy a D-vitamin szerepet játszik a szervezet immunfolyamataiban is. (A D1-, D2- és D3-vitaminok tartoznak a D-vitamin gyűjtőnév alá). A szervezet nem a táplálékkal jut hozzá, hanem a növényi, illetve állati eredetű provitaminból alakítja át. A D-vitaminlegnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meg-gyorsítja a csontképződés folyamatát.

E-vitamin: Ez egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.

Króm: Fontos szerepet játszik a glükóz lebontásában, elengedhetetlen a szervezet energiaháztartásának megfelelő működéséhez, de ugyanilyen fontos a koleszterin, a zsírok és a proteinek szintézisében, valamint a fogyás elősegítésében is. Segít stabilizálni a vércukorszintet az inzulin megfelelő felhasználásával, ezért hasznos nyomelem a cukorbetegségben és a hypoglikémiában (= alacsony vércukorszint) szenvedők számára.

Réz: Számos folyamat lezajlásához szükséges: a vasat a szervezet réz jelenlétében alakítja át hemoglobinná, szükség van rá a tirozin nevű aminosav előállításához is, amelynek közreműködésével alakult ki a haj- és a bőrszín. Szerepet játszik az energia-felszabadítás folyamatát szabályozó proteinek működésében, a gyulladások leküzdésében is közreműködik. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, csökkenti a csontritkuláskockázatát, enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat.

Vas: Nélkülözhetetlen ásványi anyag.A vér hemoglobinjának egyik alkotóeleme, így az oxigénnek az egyes sejtekhez történő elszállításában segédkezik. Elősegíti a növekedést, fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességet. A nők havonta kétszer annyi vasat veszítenek, mint a férfiak. Csökkenti a fáradságot, enyhíti a premenstruációs időszak fájdalmait, javítja az összpontosítást.

Jód: A szervezet jódkészletének nagyobb része a nyaki pajzsmirigyekben raktározódik, ahol a két jódtartalmú hormon előállításában vesz részt. Ezek a hormonok szabályozzáka szervezet anyagcseréjének sebességét, például a kalóriák elégetésének ütemét. Az inakat és az ínszalagokat felépítő, illetve a magzat növekedéséhez nélkülözhetetlen kötőszövetek épségét biztosítja. Csökkenti a pajzsmirigy-duzzanatot, enyhíti a mell feszítő érzését, csökkentheti a mellrák kockázatát.

Nátrium: A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában, és egyes enzimek aktiválásában. Szükséges a szénhidrát- és fehérje anyagcseréhez, izomműködéshez. A sejtfalak nátrium segítségével engedik be a véráramból a tápanyagokat a sejtbe, és a nátriumteszi lehetővé az izmok összehúzódását is.

Kalcium, magnézium: kalcium és a magnézium szükséges a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához, az idegrendszer optimális működéséhez. A magnézium hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez, mivel fontos szerepe van az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Foszfor: A foszfor legnagyobb része, 80-85%-a az emberi szervezetben a csontokban beépülve szerves foszforsó formájában található, míg a fennmaradó rész a kalciumhoz hasonlóan vesz részt a szervezet működésében. Szükséges a következőkhöz: csontok, fogak felépülése, idegrendszer működése, fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcsere, fehérjeszintézis, enzimek működése.

Kálium: A káliumra szükség van a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához. Szükséges a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is. kulcsfontosságú az idegszövet és az izomszövet működésében, de minden egyéb szövet működése is a káliumionok megfelelő eloszlásához kötött.

Szelén: Létfontosságú nyomelem, antioxidáns (védelmezi a szervezeteta káros szabad gyökök elszaporodásával szemben, melyek szívinfarktushoz vagy bizonyos típusú rákos elváltozáshoz vezethetnek). Megakadályozza, vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a test­szövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Fontos tudni a szelén és az E-vitamin szinergikus hatásáról, ami azt jelenti, hogy együttesen erősebben hat­nak az egészséges szívműködés biztosítására, mint külön-külön. A kínai Keshan tartományban előforduló tömeges szívizom-rendellenességet is a szelénhiány okozta, innen ered a Keshan-betegség elnevezés. Részt vesz továbbá a mérgező hatású arzén és higany megkötésében. Felelős az egészséges férfispermiumok létrehozásáért és a prosztatamirigy működéséért

Cink: Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat és közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. Nélkülözhetetlen a kisgyermekek növekedéséhez és az egészséges spermiumok terme-léséhez, szükséges az immunrendszer működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a jó látás, szaglás és ízlelés fenntartásában, és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében. Egyes kutatások szerint a férfiakat érintő potenciazavar krónikus cinkhiánnyal magyarázható. Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket.

Mangán: Szükséges a szénhidrát-anyagcsere normális lezajlásához, illetve a nukleinsavak (DNS, RNS) képződéséhez. Emellett a táplálékok fehérjetartalmának biohasznosulása mangán hiányában nagymértékben akadályozott, tehát szükséges a fehérjék anyagcseréjéhez is. A mangán segít a vércukorszint szabályozásának folyamatában is. Képes a szabad gyökök semlegesítésére, ezáltal fontos antioxidáns funkciót tölt be.

További fontos összetevők:

Esszenciális zsírsavak: Az esszenciális (= alapvető) zsírsavak többszörösen telítetlen vegyületek (pl. omega-6 zsírsav és omega-3 zsírsav). Ezek nélkülözhetetlenek az emberi táplálkozásban, mert nem tudja őket a szervezet előállítani. Az esszenciális zsírsavak fontos szerepet töltenek be az immunrendszermegfelelő működésében, gyulladáscsökkentésben, a vérnyomás szabályozásában.

Klorofill: összetett vegyület, mely a zöld növények, egyes algák, és a cianobaktériumok azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak. Regeneráló, javítja a kötőszövetek rugalmasságát, segíti a salaktalanítást, támogatja a vérképzést, támogatja a daganatok elleni védelmet, javítja az anyagcserét.

Adagolása: naponta 2×1 kapszula, kapszula, étkezés előtt fél órával vegye be bő folyadékkal.

Száraz, hűvös helyen kell tartandó.

A minőségre garanciát vállal

·         A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége

·         Polgári Erika tulajdonos, aki elkötelezetten csakis olyan természetes összetevőjű, magas minőségű termékeket kínál, amelyeket maga és családja is rendszeresen használ.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Swanson Chlorella (Alga) 500 mg, 360 db

14.265 Ft
A gyártó összes terméke: Swanson
Cikkszám: 087614060064
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Naturalga kapszula, 180 db

16.750 Ft 14.237 Ft
A gyártó összes terméke: Naturalga
Cikkszám: 5997636150023
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Freyagena Bartha Fucoidan Kapszula, 30 db

10.825 Ft 9.201 Ft
A gyártó összes terméke: Freyagena
Cikkszám: 5999860312123
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Alg-Börje spirulina, 250 db

10.400 Ft 8.840 Ft
A gyártó összes terméke: Alg-Börje
Cikkszám: 7331944526237
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Dr. Mercola Fermentált chlorella tabletta, 450db

10.100 Ft
A gyártó összes terméke: Dr. Mercola
Cikkszám: 813006015851
0 db (Beszerzés: 7-14 m.nap)

Alg-Börje litho max kapszula, 250 db

9.750 Ft 8.288 Ft
A gyártó összes terméke: Alg-Börje
Cikkszám: 7331944526183
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Alg-Börje alga tabletta, 250 db

9.315 Ft 7.918 Ft
A gyártó összes terméke: Alg-Börje
Cikkszám: 7331944821073
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)