Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy szuper, kipróbált recept miso leves rajongóknak

Egy szuper, kipróbált recept miso leves rajongóknak

 

A termékeket itt találod

A leves nagyon könnyen elkészíthető, akár 30 percen belül az asztalon gőzölöghet. Fontos, hogy a levest a paszta hozzáadása után már nem szabad forralni, mert ez megváltoztatja miso-ízét. Az eredmény egy igazán finom leves, ami valóban nagyon sokoldalú, rengeteg módon variálható. Izgalmasabbá tehetjük főtt / aprított csirkével, burgonyával, sárgarépával, kínai kellel, zsenge borsóval stb.

Mostanra minden hozzávaló könnyedén beszerezhető a boltunkban (miso paszta, wakame, rizstészta). A többi hozzávaló szinte bárhol megtalálható.

Hozzávalók (4 személyre):
7 csésze víz
1 doboz kockákra vágott lágy tofu
rizstészta cérnametélt 4 személyre
4 evőkanál miso pasta + 1/2 csésze meleg víz a higításhoz
100 g vékonyra szeletelt shiitake gomba
2 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
1 evőkanál szárított wakame
szezámmag (érdemes megpirítani)
1 evőkanál szezámolaj
1 maroknyi babcsíra

Elkészítés

Tegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára.
Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben.
Adjuk hozzá a wakame pelyhet a megfőtt tésztához (ekkor már levehetjük a tűzről).
Keverjük hozzá a misót, a shiitake gombát és a tofut. Tegyük félre 2-3 percig.
Öntsük a keveréket tálkákba és tálaljuk kevés szezámolajjal, szezámmaggal, zöld hagymával és babcsírával.