Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
Héj nélküli tökmag, védőgázas csomagolásban.
Táplálkozás-élettani szempontból a tök legértékesebb része a magja, mivel kis mennyiségben is jelentős tápértéket képvisel. A tökmag az ételek tápláló és értékes kiegészítője lehet. A merészebbek akár levesbetétként vagy húspótlóként (pl. vagdaltakban, töltött ételekben a darált hús helyettesítésére) is alkalmazhatják. Klasszikusabb forma a müzlikben, sütemények, saláták tetejének díszítésében, kenyérfélékben, pékárukban való felhasználás. De akár önállóan, vagy például mézzel, karamellel kiegészítve is fogyasztható.
Tudta, hogy a tökmag az egyik legjobb természetes E-vitamin-, magnézium-, foszfor- valamint rézforrás? Rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul számos esszenciális tápanyag ajánlott napi beviteli mennyiségének fedezéséhez.
Mértékkel fogyasztva fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert e zsírsavak hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, és a vérnyomást is kedvezően befolyásolják.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2382 kJ / 575 kcal
Zsír: 43 g
• amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 3,6 g
• amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 35 g
Só: 0,05 g
Foszfor: 1174 mg 168 % NRV*
Magnézium: 592 mg 158 % NRV*
E-vitamin: 38 mg 317 % NRV*
Réz: 1,3 mg 130 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
- A foszfor hozzájárul a normál fogazat fenntartásához.
- A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban.
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot feldolgozó üzemben készül.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
g | 100 |
db | 1 |
Leírás
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
Héj nélküli tökmag, védőgázas csomagolásban.
Táplálkozás-élettani szempontból a tök legértékesebb része a magja, mivel kis mennyiségben is jelentős tápértéket képvisel. A tökmag az ételek tápláló és értékes kiegészítője lehet. A merészebbek akár levesbetétként vagy húspótlóként (pl. vagdaltakban, töltött ételekben a darált hús helyettesítésére) is alkalmazhatják. Klasszikusabb forma a müzlikben, sütemények, saláták tetejének díszítésében, kenyérfélékben, pékárukban való felhasználás. De akár önállóan, vagy például mézzel, karamellel kiegészítve is fogyasztható.
Tudta, hogy a tökmag az egyik legjobb természetes E-vitamin-, magnézium-, foszfor- valamint rézforrás? Rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul számos esszenciális tápanyag ajánlott napi beviteli mennyiségének fedezéséhez.
Mértékkel fogyasztva fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert e zsírsavak hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, és a vérnyomást is kedvezően befolyásolják.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2382 kJ / 575 kcal
Zsír: 43 g
• amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 3,6 g
• amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 35 g
Só: 0,05 g
Foszfor: 1174 mg 168 % NRV*
Magnézium: 592 mg 158 % NRV*
E-vitamin: 38 mg 317 % NRV*
Réz: 1,3 mg 130 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
- A foszfor hozzájárul a normál fogazat fenntartásához.
- A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban.
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot feldolgozó üzemben készül.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.