Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
fűszer

Greenmark Őrölt Kurkuma, 10g

520 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999562480083
A gyártó összes terméke: GreenMark
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 11

Leírás

A kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ első számú országa India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják.
Az előző évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas hosszú szárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből, jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra.

Aromája borsos, enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának kissé kesernyés az utóíze.
Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.

Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl. mustárok, likőrök, vajak színezésében.

Kis mennyiségben ajánlott vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet.

A KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI

1. Gyulladáscsökkentés
2. Fájdalomcsillapítás
3. Antioxidáns hatás
4. Harc a bőrért és az öregedése ellen
5. Segítheti a sebgyógyulást
6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára
7. Immunerősítés
8. Koleszterinszint optimalizálása

Paraméterek

db 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ első számú országa India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják.
Az előző évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas hosszú szárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből, jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra.

Aromája borsos, enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának kissé kesernyés az utóíze.
Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.

Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl. mustárok, likőrök, vajak színezésében.

Kis mennyiségben ajánlott vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet.

A KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI

1. Gyulladáscsökkentés
2. Fájdalomcsillapítás
3. Antioxidáns hatás
4. Harc a bőrért és az öregedése ellen
5. Segítheti a sebgyógyulást
6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára
7. Immunerősítés
8. Koleszterinszint optimalizálása

db 1