Leírás és Paraméterek
A rizs a többi gabonaféléhez hasonlóan jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat: magnéziumot, vasat és cinket, valamint a vitaminok közül többféle B-vitamint.
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A fehér rizs a hántolás és fényezés miatt a B1-vitamin 80%-át, a vastartalom 75%-át veszíti el. A barna rizs tehát sokkal több tápanyagot tartalmaz.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz. A fehér rizsben ezekből lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak. A rizs ballasztanyaga és szénhidráttatalma olyan nyákot képez, amely közömbösíti a túlzott mennyiségű gyomorsavat. Ezenkívül emésztési zavarok enyhítésére is alkalmas, mivel könnyen emészthető fehérjéket is tartalmaz.
A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása.
Felhasználási javaslat:
Mossuk át alaposan és többszörösen a rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyt állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre, és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb 10-15 percig.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben | RBÉ* | ||
Energia
|
1451 | KJ | 17% |
342 | kcal | ||
Zsír | 2,3 | g | 3% |
– telített zsírsavak | 0,5 | g | 3% |
Szénhidrát | 71 | g | 27% |
– cukor | 1,3 | g | 1% |
Rost | 0,7 | g | – |
Fehérje | 9 | g | 18% |
Só | 0 | g | 0% |
*referencia beviteli érték
g | 1000 |
db | 1 |
Leírás
A rizs a többi gabonaféléhez hasonlóan jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat: magnéziumot, vasat és cinket, valamint a vitaminok közül többféle B-vitamint.
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A fehér rizs a hántolás és fényezés miatt a B1-vitamin 80%-át, a vastartalom 75%-át veszíti el. A barna rizs tehát sokkal több tápanyagot tartalmaz.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz. A fehér rizsben ezekből lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak. A rizs ballasztanyaga és szénhidráttatalma olyan nyákot képez, amely közömbösíti a túlzott mennyiségű gyomorsavat. Ezenkívül emésztési zavarok enyhítésére is alkalmas, mivel könnyen emészthető fehérjéket is tartalmaz.
A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása.
Felhasználási javaslat:
Mossuk át alaposan és többszörösen a rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyt állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre, és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb 10-15 percig.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben | RBÉ* | ||
Energia
|
1451 | KJ | 17% |
342 | kcal | ||
Zsír | 2,3 | g | 3% |
– telített zsírsavak | 0,5 | g | 3% |
Szénhidrát | 71 | g | 27% |
– cukor | 1,3 | g | 1% |
Rost | 0,7 | g | – |
Fehérje | 9 | g | 18% |
Só | 0 | g | 0% |
*referencia beviteli érték
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.