Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aromax Mirhaolaj 2 ml

1.835 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5997733311051
A gyártó összes terméke: Aromax
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 2-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 37

Leírás

Mirhaolaj, Aromax 2 ml

A tömjénhez (Olibanum) hasonlóan a balzsamfafélék családjába (Burseraceae) tartozó szomáliai mirha (Commiphora molmol, syn.: C. myrrha) Szomáliában honos. A kereskedelemben található másik fontos mirhát, az arab mirhát az Arábiában és Etiópiában honos arab mirha (C. abyssinica) kérgének gyantájából nyerik. Mindkét tövises, szárazságtűrő faj kérgének gyantajárataiból híg gyanta folyik ki, ezért azokat a balzsamok közé sorolják. A mirhák kellemes illatúak, állott mézhez hasonlítanak. A mirha használata legalább 3500 éves múltra tekint vissza. Az ókori egyiptomiak a halottak balzsamozásához, valamint parfümök és kozmetikai szerek készítéséhez használták. Az ókori görögök elsősorban fertőtlenítő és gyulladásellenes szernek ismerték. A természetes balzsamból vízgőz-desztillációval nyerik ki a mirhaolajat (Aetheroleum myrrhaea), melynek színe világosbarna vagy zöldes árnyalatú, friss, fűszeres, balzsamos, gyantás illatú. Az olaj a tárolás során sűrűbbé és sötétebbé válik. A mirhaolajat sokféle, különböző szerkezetű vegyület alkotja, fontosabb alkotórészeként az alfa-kopaén, a béta- és a gamma-elemén vagy a kurzerenon említhető meg. A mirhaolaj számos értékes gyógyhatással rendelkezik, melyek közül a legfontosabbak: antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító. A balzsamból vagy illóolajból alkohollal készült kivonatot szájüregi gyulladások (elsősorban fogínygyulladás) és fekélyek kezelésére használják, részben ecsetelő, részben öblögetőszerként. Emellett fontos alkotórészei a különféle szájápoló készítményeknek (fogkrémeknek, szájvizeknek). Az aromalámpából elpárologtatott illóolaj jó légtérfertőtlenítő, emellett a tömjénhez hasonlóan segíti az elmélkedést, a meditációt. A mirhaolajat tartalmazó készítmények jól használhatók kisebb kozmetikai bőrhibák és gombás bőrelváltozások kezelésére. A mirhaolaj nem irritálja a bőrt, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

Latin név: Commiphora myrrha

Kiszerelés: 2 ml

Illat: balzsamos, gyantás

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, borogatáshoz-berepedezett, rugalmasságát vesztett bőrre, szájvíz készítéséhez

Paraméterek

ml 2
db 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

Mirhaolaj, Aromax 2 ml

A tömjénhez (Olibanum) hasonlóan a balzsamfafélék családjába (Burseraceae) tartozó szomáliai mirha (Commiphora molmol, syn.: C. myrrha) Szomáliában honos. A kereskedelemben található másik fontos mirhát, az arab mirhát az Arábiában és Etiópiában honos arab mirha (C. abyssinica) kérgének gyantájából nyerik. Mindkét tövises, szárazságtűrő faj kérgének gyantajárataiból híg gyanta folyik ki, ezért azokat a balzsamok közé sorolják. A mirhák kellemes illatúak, állott mézhez hasonlítanak. A mirha használata legalább 3500 éves múltra tekint vissza. Az ókori egyiptomiak a halottak balzsamozásához, valamint parfümök és kozmetikai szerek készítéséhez használták. Az ókori görögök elsősorban fertőtlenítő és gyulladásellenes szernek ismerték. A természetes balzsamból vízgőz-desztillációval nyerik ki a mirhaolajat (Aetheroleum myrrhaea), melynek színe világosbarna vagy zöldes árnyalatú, friss, fűszeres, balzsamos, gyantás illatú. Az olaj a tárolás során sűrűbbé és sötétebbé válik. A mirhaolajat sokféle, különböző szerkezetű vegyület alkotja, fontosabb alkotórészeként az alfa-kopaén, a béta- és a gamma-elemén vagy a kurzerenon említhető meg. A mirhaolaj számos értékes gyógyhatással rendelkezik, melyek közül a legfontosabbak: antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító. A balzsamból vagy illóolajból alkohollal készült kivonatot szájüregi gyulladások (elsősorban fogínygyulladás) és fekélyek kezelésére használják, részben ecsetelő, részben öblögetőszerként. Emellett fontos alkotórészei a különféle szájápoló készítményeknek (fogkrémeknek, szájvizeknek). Az aromalámpából elpárologtatott illóolaj jó légtérfertőtlenítő, emellett a tömjénhez hasonlóan segíti az elmélkedést, a meditációt. A mirhaolajat tartalmazó készítmények jól használhatók kisebb kozmetikai bőrhibák és gombás bőrelváltozások kezelésére. A mirhaolaj nem irritálja a bőrt, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

Latin név: Commiphora myrrha

Kiszerelés: 2 ml

Illat: balzsamos, gyantás

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, borogatáshoz-berepedezett, rugalmasságát vesztett bőrre, szájvíz készítéséhez

ml 2
db 1