Termék Kategóriák


Allergoff poratka irtó spray, 400 ml

Gyártó: Allergoff
Cikkszám: alergof_400
5,280 Ft.-
-+

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

Allergoff - 6 hónapos védelem poratkák ellen!

Egy új generációs megoldás, amelyet az otthoni poratkák irtására, illetve allergénjeik közömbösítésére fejlesztettünk ki. A készítménnyel ezeknek a veszélyes élőlényeknek az előfordulási helyeit kell befújni. Egyszeri kezelés legalább fél éven át nyújt teljes védelmet.

Életciklusuk bármely szakaszában hatásosan eltávolítja az otthoni poratkákat.

A fő allergének – a poratkák ürülékének - eltávolítását sokkal könnyebbé teszi. Az atkák allergénjei nagyon kis méretűek, ezért sikeres eltávolításuk különösen nehéz feladat. A porszívózás nem igazán hatásos, mert a hagyományos készülékek szűrői nem tudják eltávolítani őket. Becslések szerint, az alkalmazott porszívó típusától függően a poratka-allergének eltávolításának hatékonysága nem haladja meg a 2-10 %-ot. A porszívózás gyakran inkább fokozza az allergének hatását, mivel a porszívó egyfajta „allergén szóró”-ként működik. Az Allergoff háziporatka-irtó aeroszol egymáshoz ragasztja a poratkák ürülék darabjait, megakadályozva ezzel, hogy a levegőben lebegjenek, valamint elősegíti, hogy a porszívó szűrőin fennakadjanak.

A kipermetezett oldat behatol az atkák életterébe. A nanokapszulák rátapadnak a testükre, az ürülékükre és az elhalt bőrdarabkákra.

Az Allergoff háziporatka-irtó aeroszol az alábbi módokon fejti ki hatását:

1. egymáshoz ragasztja a poratkák ürülék darabjait, megakadályozva ezzel, hogy azok a levegőben lebeghessenek
2. áthatol az atkák vékony páncélján, és megöli őket
3. bekerülve az emésztő rendszerükbe mérgező hatást fejt ki


A 400 ml-es palack tartalma elegendő 20 m2 –re, amely megfelel kb. öt darab 2x2 méteres matrac felületének.

 

Figyelem!! A palack teljes tartalmát ki kell fújni az első felhasználáskor! A spray fúvófejébe beragad a hatóanyag, így később nem használható. Garanciális cserét nem tudunk adni félig felhasznált palackra. Amennyiben kisebb felületre szeretné felhasználni, válassza a kisebb, 250ml-es kiszerelést.

A készítmény nem tartalmaz: 
Emulgeáló anyagokat, amelyek gyakran irritáló hatásúak. A leggyakrabban használt probán-bután gázt a teljesen semleges sűrített levegőt tartalmaz hajtógázként. Természetes illata van.

 

Használati útmutató

A készítményt csak a használati utasítás szerint alkalmazzuk.
1. Kezelés előtt a mosógépben mosható anyagokat (pl.: paplan, párnahuzat, függöny stb.) lehetőség szerint 60°C hőmérsékleten mossuk ki, majd szárítsuk meg, a nem mosható anyagokat (pl.: ágymatrac, szőnyeg, sötétítő függöny, bútorkárpit stb.) porszívózzuk ki.
2. Használat előtt a flakont jól rázzuk fel!
3. A pumpa egyszeri, határozott megnyomásával távolítsuk el a szórófej biztonsági zárját, majd végezzünk három további pumpálást, hogy a készítményt az egyenletes permetezésre alkalmassá tegyük (pumpás kiszerelés esetén).
4. A kezelést rövid, lendületes mozdulatokkal, az aeroszol palackot a felülettől kb. 30 cm-re tartva végezzük. Ügyeljünk arra, hogy a permet a kezelendő felületeket egyenletesen befedje. A permettel az ágymatrac mindkét oldalát kezeljük le.
5. A kezelt textíliákat megszáradásukig (kb. egy óra) ne használjuk. A kezelést követő 3-4 napban mellőzzük a padló porszívózását, az ágymatracot pedig kezelés után egyáltalán ne porszívózzuk. A 400 ml palack tartalma kb. 20 négyzetméter, míg a 250 ml-es palack tartalma kb. 12 négyzetméter textília kezelésére elegendő. A kellő hatékonyság érdekében kezeléskor a palack teljes tartalmát használjuk fel. A készítmény a poratkák elpusztítását 6 hónapon keresztül, folyamatosan biztosítja. Állandóan magas páratartalmú helyiségekben szükség lehet a kezelés 3-4 havonkénti ismétlésére.

Figyelmeztetés
A kezelést ne allergiás beteg végezze! Az aeroszolt ne juttassuk a légtérbe. Ügyeljünk arra, hogy a készítmény élelmiszerre, italra, edényekre, evőeszközökre ne kerüljön. A kezeléskor a helyiségben más személy ne tartózkodjon. A kezelés után a helyiséget alaposan szellőztessük ki. Gyermekek a készítményt nem kezelhetik. Élelmiszerektől, italoktól, takarmányoktól elkülönítve tárolandó. A készítményt ne lélegezzük be, és ügyeljünk arra, hogy az a szembe ne jusson. Használata után mossunk kezet. A kezelést csak akkor ismételjük meg, ha ez valóban szükséges.

Hatóanyag: 1% permetrin 0,05% piriproxifen

Gyakran ismételt kérdések
Ki lehet mosni a szőnyegeket és a kárpitokat a készítménnyel történt lefújás után?
Ha szükséges, akkor a szőnyeg vagy kárpittisztítást mindenképpen a lefújás előtt végezzük el. Máskülönben csökken a készítmény hatékonysága, aminek következtében egy újabb atka populáció jelenhet meg az allergiás személy környezetében.

Szükséges szellőztetni a készítmény alkalmazása után?
A szellőztetés nincs befolyással a készítmény hatásosságára, tehát a szellőztetési szokásokon nem szükséges változtatni.

Mennyi ideig hatásos a készítmény? Milyen gyakran kell ismételni az alkalmazását?
A készítmény kb. 6 hónapig hat, ezért évente legalább kétszer kell használni. A magasabb szintű védelem érdekében (pl. ha a lakásban magas a páratartalom) a készítményt gyakrabban is lehet használni, pl. 3-4 havonta.

Amikor egy párnát vagy paplant lefújunk, szükséges még fagyasztani, vagy napon melegíteni?
A fagyasztás, vagy a napoztatás csak rövid ideig hatásos. A készítmény atkaölő hatása nagyon hosszú ideig hat, így nincs szükség az előbb említett eljárásokra az atkák ellen.


Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Utoljára megtekintett termékek:


Biosziget Webáruház Kft. © 2010-2017