Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegital Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék / barna

57.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: veg_fer_b
A gyártó összes terméke: Vegital
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 1160

Leírás és Paraméterek

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").
Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is. 
Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!
 
A készülék jellemzői:
- pontos, folyamatos fermentáció
- teljes felületű hőszigetelés
- egyenletes fermentációs hőmérséklet
- digitális kijelző
- programozható fermentációs idő
- automatikus kikapcsolás funkció
- automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
- beépített elektronikus hűtőrendszer
- rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság
 
A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál:
- Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok
- Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok
- Natto (erjesztett szójabab)
- Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel)
- Erjesztett italok, rizsbor (szaké)
 
Mi is az a fermentálás - általánosságban?
A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.
 
Mi történik ilyenkor? 
A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).
A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!
 
A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.
Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!
 
És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?
Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben).
A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.
A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.
Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!
 
És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!
A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.
 
A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.
 
Mellékelt tartozékok:
- Használati útmutató
- Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
- 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
- 2 db fermentáló tálca

Műszaki adatok:
Űrtartalom 1,2 l
Feszültség 230 V
Frekvencia 50 Hz
Teljesítmény 2-40 W
Súly 3,4 kg
Méret 250x250x200

 
A Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.

Leírás

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").
Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is. 
Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!
 
A készülék jellemzői:
- pontos, folyamatos fermentáció
- teljes felületű hőszigetelés
- egyenletes fermentációs hőmérséklet
- digitális kijelző
- programozható fermentációs idő
- automatikus kikapcsolás funkció
- automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
- beépített elektronikus hűtőrendszer
- rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság
 
A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál:
- Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok
- Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok
- Natto (erjesztett szójabab)
- Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel)
- Erjesztett italok, rizsbor (szaké)
 
Mi is az a fermentálás - általánosságban?
A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.
 
Mi történik ilyenkor? 
A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).
A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!
 
A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.
Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!
 
És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?
Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben).
A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.
A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.
Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!
 
És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!
A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.
 
A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.
 
Mellékelt tartozékok:
- Használati útmutató
- Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
- 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
- 2 db fermentáló tálca

Műszaki adatok:
Űrtartalom 1,2 l
Feszültség 230 V
Frekvencia 50 Hz
Teljesítmény 2-40 W
Súly 3,4 kg
Méret 250x250x200

 
A Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Vegital Smile növényi italkészítő, 1,2 l

59.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: vegital_smile
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Vegital Silky növényi italkészítő automata, 1 l-es

52.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: vegital_silky
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Vegital Rainbow Carmine növényi italkészítő automata 1,8 l-es

72.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: veg_rc
Jelenleg nem kapható

Vegital Rainbow Violet Növényi italkészítő automata 1,8 l

72.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: vegital_lila
Jelenleg nem kapható

Vegital Rainbow Magenta Növényi italkészítő automata 1,8 l

72.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: vegital_magenta
Jelenleg nem kapható

Vegital Rainbow Cappucino Növényi italkészítő automata 1,8 l-es

72.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: vegital_cappucino
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Vegital Rainbow Grey Növényi italkészítő automata 1,8 l

72.990 Ft
A gyártó összes terméke: Vegital
Cikkszám: vegital_szurke
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)