akciós bio termékekREGISZTRÁCIÓ

ügyfélszolgálat
Terméktanácsadásért:
Munkanapokon 9:00-15:00
06-70/34-27-802

Megrendeléssel kapcsolatban:
06-70/32-45-793

pick pack pont

Szállítási feltételek

Raktárunk elérhetősége, címeEgészség magazin
Meglepetés minden feliratkozónak! részletek
PayU vásárlói tájékoztató

Fülzúgás, fülcsengés okai és kezelése

fülzugásSokan nem tudják, de a fülzúgás korunk népbetegsége, Magyarországon is több százezer szenved, vagy szenvedett ebben a betegségben. Krónikus fülzúgás esetén a hang nem múlik el, folyamatosan jelen van, ami szinte lehetetlenné teszi a mindennapos életet, mint a munka vagy az alvás.

Ennek kivizsgálását a mai napig is elsősorban fül orr gégész szakorvosok végzik, pedig már évek óta jól ismert tény, hogy az esetek 90%-ban semilyen szervi problémájuk nincs, ugyanis a fülzúgás oka lelki eredetű. Többnyire egy nagyobb stresszhelyzet, vagy folyamatosan fennálló stressz következménye, ami nem is tudatosul a legtöbbször a betegben. Pszichiáter szakorvosok szerint a fülzúgás a lélek sikolya és többnyire depresszió, idegösszeomlás, nagyobb stressz előzi meg kialakulását.

Ki tud segíteni, mi a megoldás folyamatos fülzúgás, fülcsengés esetén?

Természetesen fontos a fül-orr gégész általi vizsgálat, mint a doppleres nyaki ultrahang, nyaki gerinc röntgen felvétel és a koponya MR vizsgálat. Ezzel egyidejűleg érdemes felkeresni egy jó pszichiáter szakorvost akinek van tapasztalata a fülzúgás kezelésében és ha szükséges fel fog írni valamilyen enyhébb antidepresszánst.
Érdemes ellátogatni a Magyar Tinnitus Egyesület honlapjára: http://tinnitus.hu/ illetve felhívni ügyfélszolgálatukat, ahol számos jó tanáccsal segíthetnek a gyógyulásban.

Gyógyszerek, eszközök fülzúgás, fülcsengés ellen:

- Az egyik leghatásosabb az úgynevezett noiser, mely egy hallókészülék formájú speciális zajgenerátor, ami rózsazajt bocsát ki, ezáltal “leszoktatja” az agyat a zúgásról. A TB támogatja a készülék vásárlását (mint gyógyászati segédeszköz) 5 évenként egyszer lehet igénybe venni és a teljes összeg felét kell csak téríteni. link: http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310054177&termek=hansaton-sanus-noiser-mm2-mm3-mm4 FONTOS ! Csak a hozzá való speciális elemmel használjuk! A normál elemekből kifolyhat a sav, ami egészségügyi károsodást okozhat.


fulcsenges_320- Fül orr gégész Nootropil infúzió kúrát szokott felírni, de ez sajnos az esetek többségében nem segít, csak ha azonnal (a tünetek jelentkezése után 1 héten belül) megkezdik a kezelést és ez is többnyire csak akkor működik ha ostorcsapás effektus váltotta ki a fülzúgást, vagyis kidurrant valami a fülünk mellet, esetleg karamboloztunk egy autóval,stb.

- Aurecon Ring stop: Ez nem csodaszer, de rendszeres szedés esetén a benne lévő gyógynövények segítik a fülzúgás csökkenését, akár teljes megszűnését. (napi 2x1) - Neuroptim: Nagy dózisú B vitamin komplex magnéziummal és sok más az agy számára fontos vitaminnal és ásványi anyaggal (napi 1 szem)

- Ginseng Gingko Biloba Forte: Sok fajta van forgalomban, a Dr. Chen féle rózsagyökér kivonatot is tartalmaz és viszonylag kedvező az ára. Bár az Aurecon ring stop tartalmaz Gingko Biloba kivonatot, érdemes mellé még külön is szedni, mert jót tesz az agyi funkciók stabilizálásának.

Ami még segíthet: Meditáció. Aki ismeri az agykontrollt annak szerencséje van, bár nagyon nehéz alfába menni ha folyamatosan egy zúgó, sípoló hangot hall valaki a fejében. Mégis érdemes lehetőség szerint minél többet, rendszeresen meditálni, mert nagyon sokat segíthet a javulásban.

 

Ha kérdése van forduljon hozzám bizalommal Várkondi László

vakondweb@gmail.com