Ciprusolaj, Aromax 10 ml


Ciprusolaj, Aromax 10 ml A ciprus illóolajat a ciprusfafélék családjába (Cupressaceae) tartozó, a Földközi-tenger környékén elterjedt ciprusfa (Cupressus sempervirens) pikkelyleveles hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-1,2%-os hozammal. A ciprusolaj halványsárga vagy olivazöldes színű, édeskés, fenyőkre emlékeztetően balzsamos, de kissé füstös illatú, és az olaj illatában citromos vagy ámbrára emlékeztető mellékillat is felfedezhető. Az illóolaj fontosabb alkotórészeiként az alfa-pinén, a delta-karén, a cedrol és a borneol említhetők meg, mely vegyületek az olaj mintegy 60-80%-át teszik ki. A ciprus illóolaja antimikrobiális, ,,légúttisztító", bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanító főbb hatásokkal rendelkezik. A ciprusolajat légúti és mozgásszervi panaszok, illetve perifériális vérkeringési zavarok kezelésében inhaláló keverékek, szauna-, fürdő- és masszázsolaj keverékek, illetve bedörzsölőszerek alkotórészeként használhatjuk. Az olaj dezodoráló és szagtalanító hatását bőrápoló olajokban és egyéb kozmetikai készítményekben hasznosíthatjuk. A ciprusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs. Latin név: Cupressus sempervirens Kiszerelés: 10 ml Illat: édes, balzsamos, kissé füstös Javasolt alkalmazás:párologtatásra, aromafürdő készítéséhez-sportolás után, bedörzsölő olaj készítéséhez a bőr rugalmasságának megőrzésére  

akciós bio termékek



REGISZTRÁCIÓ

ügyfélszolgálat

Szállítási feltételek

pick pack pont

Raktárunk elérhetősége, címe



Egészség magazin
Meglepetés minden feliratkozónak! részletek

Ciprusolaj, Aromax 10 ml
[5997733311242]

Ciprusolaj, Aromax 10 ml
Ára: 1488 Ft
db

Magyar termék
Magyar termék
   Szállítási költség
Szállítás
Garancia
Garancia

Ciprusolaj, Aromax 10 ml

A ciprus illóolajat a ciprusfafélék családjába (Cupressaceae) tartozó, a Földközi-tenger környékén elterjedt ciprusfa (Cupressus sempervirens) pikkelyleveles hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-1,2%-os hozammal. A ciprusolaj halványsárga vagy olivazöldes színű, édeskés, fenyőkre emlékeztetően balzsamos, de kissé füstös illatú, és az olaj illatában citromos vagy ámbrára emlékeztető mellékillat is felfedezhető. Az illóolaj fontosabb alkotórészeiként az alfa-pinén, a delta-karén, a cedrol és a borneol említhetők meg, mely vegyületek az olaj mintegy 60-80%-át teszik ki. A ciprus illóolaja antimikrobiális, ,,légúttisztító", bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanító főbb hatásokkal rendelkezik. A ciprusolajat légúti és mozgásszervi panaszok, illetve perifériális vérkeringési zavarok kezelésében inhaláló keverékek, szauna-, fürdő- és masszázsolaj keverékek, illetve bedörzsölőszerek alkotórészeként használhatjuk. Az olaj dezodoráló és szagtalanító hatását bőrápoló olajokban és egyéb kozmetikai készítményekben hasznosíthatjuk. A ciprusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Latin név: Cupressus sempervirens

Kiszerelés: 10 ml

Illat: édes, balzsamos, kissé füstös

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő készítéséhez-sportolás után, bedörzsölő olaj készítéséhez a bőr rugalmasságának megőrzésére

 

Vélemények, tapasztalatok, fórum: