Búzacsíraolaj


Búzacsíraolaj, Aromax A búzacsíraolajat (Tritici aestivi oleum) a pázsitfűfélék családjába tartozó búza (Triticum aestivum) csírájából nyerik ki, majd a kinyerés után finomítják. A nyers olaj jellegzetes és kellemes illatú, aranysárga vagy barnássárga színű. Az olaj mintegy 80-85%-át egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (linol-, olaj-, alfa-linolénsav) észterei adják, melyek mellett a telítetlen palmitinsav észtere is figyelmet érdemlő mennyiségben (5-10%) van jelen. Az említett zsírsavak mellett E-vitaminokat (tokoferolokat) és tokotrienolokat (szintén az E-vitaminok családjába tartozó anyagok) is tartalmaz. A finomított búzacsíraolaj hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben. A búzacsíraolaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek gyógyulását elősegítő hatású olaj. Használatával csökkenthető egyes, linolsav hiány okozta bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, ezért gyakori összetétele a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle. Latin név: Triticum aestivumJavasolt alkalmazás:száraz, érett bőr ápolásáraKiszerelés: 50 mlGyártó: Aromax  

akciós bio termékek



REGISZTRÁCIÓ

ügyfélszolgálat

Szállítási feltételek

pick pack pont

Raktárunk elérhetősége, címe



Egészség magazin
Meglepetés minden feliratkozónak! részletek

Búzacsíraolaj
[5997733313079]

Búzacsíraolaj
Ára: 960 Ft
db

   Szállítási költség
Szállítás
Garancia
Garancia

Búzacsíraolaj, Aromax

A búzacsíraolajat (Tritici aestivi oleum) a pázsitfűfélék családjába tartozó búza (Triticum aestivum) csírájából nyerik ki, majd a kinyerés után finomítják. A nyers olaj jellegzetes és kellemes illatú, aranysárga vagy barnássárga színű. Az olaj mintegy 80-85%-át egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (linol-, olaj-, alfa-linolénsav) észterei adják, melyek mellett a telítetlen palmitinsav észtere is figyelmet érdemlő mennyiségben (5-10%) van jelen. Az említett zsírsavak mellett E-vitaminokat (tokoferolokat) és tokotrienolokat (szintén az E-vitaminok családjába tartozó anyagok) is tartalmaz. A finomított búzacsíraolaj hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

A búzacsíraolaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek gyógyulását elősegítő hatású olaj. Használatával csökkenthető egyes, linolsav hiány okozta bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, ezért gyakori összetétele a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle.

Latin név: Triticum aestivum
Javasolt alkalmazás:
száraz, érett bőr ápolására
Kiszerelés: 50 ml
Gyártó: Aromax

 

Vélemények, tapasztalatok, fórum: