Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Organiqa Bio nyers zúzott kakaóbab (criollo), 125 g

1.715 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!
Cikkszám: 5999885147366
A gyártó összes terméke: Organiqa
Raktárkészlet: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 35

Leírás és Paraméterek

A csokoládé chips egészséges alternatívája - tedd sütikbe, müzlibe, smoothie-ba.

A kakaó latin neve – theobroma cacao azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek.

A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban, banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki barna színe és végleges íze is.
Nyers, zúzott kakaóbabunk Criollo fajtájú, ezt termesztették a mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A kakaóbab kiemelkedően magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. 

A kakaó az egyik legnépszerűbb alapanyag a konyhában világszerte. A mindenki által kakaónak nevezett, por állagú finomság a kakaófa termésének, a kakaóbabnak a porrá őrölt változata. A porrá őrlés mellett azonban más, egészségesebb feldolgozási formák is léteznek. Ilyen például a zúzás. Az általunk forgalmazott zúzott kakaóbab igazi ínyencség, a csokoládé egészséges alternatívája, ráadásul olyan fontos vegyületeket tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a szervezetünkre.

A kakaóbab rendkívül gazdag polifenolokban és flavanolokban. A magas polifenol‑tartalmú élelmiszereknek gyulladáscsökkentő, és koleszterinszint-, valamint vércukorszint-csökkentő hatást tulajdonítanak.

Az erős antioxidáns tulajdonságú flavonolok támogatják az immunrendszer egészséges működését. Ráadásul, a legfrissebb kutatások szerint a kakaóbabban levő flavonolok javítják a vér nitrogén-monoxid szintjét, ezáltal javíthatják az erek működését, és hozzájárulhatnak a vérnyomás csökkentéséhez. Mindezek alapján elmondható, hogy a rendszeres kakaóbab-fogyasztás csökkentheti a szívroham, a szívelégtelenség és a sztrók kialakulásának kockázatát.

Az utóbbi években több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a kakaóbab a keringési rendszer mellett az idegrendszerre és az agyműködésre is jó hatással lehet. A flavonolok ugyanis képesek átjutni az úgynevezett vér-agy gáton, és részt vesznek a megfelelő agyműködéshez nélkülözhetetlen neuronok és molekulák előállításában.

Természetesen, további kutatások szükségesek, de mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a kakaóbab akár az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezelésében is hasznosnak bizonyulhat a jövőben. Az idegrendszer épsége és a mentális egészség szorosan összefügg. Bizony! A kakaóbab-fogyasztás mentális problémák, például depresszió esetén is segíthet.

Természetes hangulatjavító hatását annak köszönheti, hogy fogyasztásakor a triptofán nevű aminosav szerotoninná alakul át. Részben ezért terjedt el a köztudatban az, hogy a csokoládéfogyasztás javítja a hangulatot. Ezek alapján a kakaóbab-fogyasztás pozitív hatása vitathatatlan. Viszont jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor a csokoládéfogyasztás is egészséges?

Részben igen, bár nem mindegy milyen csokoládét és mekkora mennyiségben fogyasztunk. Egy 2017-ben publikált tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a flavanolban gazdag étcsokoládé- és kakaóbab-fogyasztás javíthatja az inzulinérzékenységet, szabályozhatja a vércukorszintet, és csökkentheti a szervezetben fellépő gyulladásokat diabétesszel küzdő és egészséges emberek körében is.

Fontos kiemelni, hogy a kakaóbab a feldolgozás során veszít tápanyag tartalmából, ezért érdemes inkább nyers, zúzott formában fogyasztani.

Összetevők: 

100% bio zúzott kakaóbab

Átlagos tápérték 100 g termékben: 

energiatartalom: 2392 kJ/578 kcal
fehérjék: 13 g
szénhidrát: 18,2 g - amelyből cukrok: 1 g
zsírok: 50,3 g - amelyből telített zsírsavak: 34 g
só: <0,1 g


Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok a zúzott kakaóbabban: B1, B2, B3, B5, B9, C, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán

Jótékony hatások: szív- és érrendszeri: serkentheti a vérkeringést, véralvadásgátló, segíthet szabályozni a vérnyomást, hangulatjavító

Cukor-, szója-, glutén- és laktózmentes összetevőkből készült.

Nem tartalmaz adalékanyagot, aromát, egyéb mesterséges anyagot.

Leírás

A csokoládé chips egészséges alternatívája - tedd sütikbe, müzlibe, smoothie-ba.

A kakaó latin neve – theobroma cacao azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek.

A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban, banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki barna színe és végleges íze is.
Nyers, zúzott kakaóbabunk Criollo fajtájú, ezt termesztették a mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A kakaóbab kiemelkedően magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. 

A kakaó az egyik legnépszerűbb alapanyag a konyhában világszerte. A mindenki által kakaónak nevezett, por állagú finomság a kakaófa termésének, a kakaóbabnak a porrá őrölt változata. A porrá őrlés mellett azonban más, egészségesebb feldolgozási formák is léteznek. Ilyen például a zúzás. Az általunk forgalmazott zúzott kakaóbab igazi ínyencség, a csokoládé egészséges alternatívája, ráadásul olyan fontos vegyületeket tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a szervezetünkre.

A kakaóbab rendkívül gazdag polifenolokban és flavanolokban. A magas polifenol‑tartalmú élelmiszereknek gyulladáscsökkentő, és koleszterinszint-, valamint vércukorszint-csökkentő hatást tulajdonítanak.

Az erős antioxidáns tulajdonságú flavonolok támogatják az immunrendszer egészséges működését. Ráadásul, a legfrissebb kutatások szerint a kakaóbabban levő flavonolok javítják a vér nitrogén-monoxid szintjét, ezáltal javíthatják az erek működését, és hozzájárulhatnak a vérnyomás csökkentéséhez. Mindezek alapján elmondható, hogy a rendszeres kakaóbab-fogyasztás csökkentheti a szívroham, a szívelégtelenség és a sztrók kialakulásának kockázatát.

Az utóbbi években több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a kakaóbab a keringési rendszer mellett az idegrendszerre és az agyműködésre is jó hatással lehet. A flavonolok ugyanis képesek átjutni az úgynevezett vér-agy gáton, és részt vesznek a megfelelő agyműködéshez nélkülözhetetlen neuronok és molekulák előállításában.

Természetesen, további kutatások szükségesek, de mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a kakaóbab akár az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezelésében is hasznosnak bizonyulhat a jövőben. Az idegrendszer épsége és a mentális egészség szorosan összefügg. Bizony! A kakaóbab-fogyasztás mentális problémák, például depresszió esetén is segíthet.

Természetes hangulatjavító hatását annak köszönheti, hogy fogyasztásakor a triptofán nevű aminosav szerotoninná alakul át. Részben ezért terjedt el a köztudatban az, hogy a csokoládéfogyasztás javítja a hangulatot. Ezek alapján a kakaóbab-fogyasztás pozitív hatása vitathatatlan. Viszont jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor a csokoládéfogyasztás is egészséges?

Részben igen, bár nem mindegy milyen csokoládét és mekkora mennyiségben fogyasztunk. Egy 2017-ben publikált tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a flavanolban gazdag étcsokoládé- és kakaóbab-fogyasztás javíthatja az inzulinérzékenységet, szabályozhatja a vércukorszintet, és csökkentheti a szervezetben fellépő gyulladásokat diabétesszel küzdő és egészséges emberek körében is.

Fontos kiemelni, hogy a kakaóbab a feldolgozás során veszít tápanyag tartalmából, ezért érdemes inkább nyers, zúzott formában fogyasztani.

Összetevők: 

100% bio zúzott kakaóbab

Átlagos tápérték 100 g termékben: 

energiatartalom: 2392 kJ/578 kcal
fehérjék: 13 g
szénhidrát: 18,2 g - amelyből cukrok: 1 g
zsírok: 50,3 g - amelyből telített zsírsavak: 34 g
só: <0,1 g


Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok a zúzott kakaóbabban: B1, B2, B3, B5, B9, C, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán

Jótékony hatások: szív- és érrendszeri: serkentheti a vérkeringést, véralvadásgátló, segíthet szabályozni a vérnyomást, hangulatjavító

Cukor-, szója-, glutén- és laktózmentes összetevőkből készült.

Nem tartalmaz adalékanyagot, aromát, egyéb mesterséges anyagot.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Kapcsolódó termékek

Organiqa Bio nyers kakaópor, (criollo) 150 g

1.715 Ft
A gyártó összes terméke: Organiqa
Cikkszám: 5999885147229
Raktáron

Hasonló termékek

Runoland bio szárított barna tinóru gomba, 20 g

1.710 Ft 1.454 Ft
A gyártó összes terméke: Runoland
Cikkszám: 5901641002239
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Dr. Chen fafül gomba, 70 g

1.735 Ft 1.475 Ft
A gyártó összes terméke: Dr. Chen
Cikkszám: 6922684498185
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Natura szezámmag, 500 g

1.680 Ft 1.428 Ft
A gyártó összes terméke: Natura
Cikkszám: 5997848513531
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bonetta héjnélküli tökmag natúr 200 g

1.755 Ft 1.492 Ft
A gyártó összes terméke: Bonetta
Cikkszám: 5998856310181
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Serena bio aszalt szilva (magozott) 200 g

1.755 Ft 1.492 Ft
A gyártó összes terméke: Serena
Cikkszám: 3800213330171
Jelenleg nem kapható

Greenmark bio szezámmag hántolatlan 250 g

1.670 Ft 1.419 Ft
A gyártó összes terméke: GreenMark
Cikkszám: 5999884931072
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bulkshop mandula 250g

1.760 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565030247
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Rapunzel bio Magozott datolya, 250 g

1.665 Ft
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040058618
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)