Bergamott illóolaj


Bergamott illóolaj, Aromax A bergamott illóolajat (Aetheroleum bergamottae) a citromfélék családjába tartozó bergamottfa (Citrus bergamia, syn.: Citrus aurantium ssp. bergamia) éretlen v. érett terméséből többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. Az illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, kellemes, friss gyümölcsre emlékeztető illatú. Az illóolaj nyugtató hatásáért a linalil-acetát és a linalool, fertőtlenítő és antibakteriális hatásáért a limonén a felelős, míg a fototoxikus hatást elsősorban a bergaptén váltja ki. Emellett még a dezodoráló és görcsoldó hatásai is megemlíthetők. Az illóolajat és az illóolajat tartalmazó készítményeket álmatlanság, szorongás, fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtatás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. A bergamottolaj alkalmazásának másik fontos területe a bőrápolás, mely célra elsősorban kozmetikai termékek alkotórészeként kerül felhasználásra, például aknés bőr ápolására és rovarcsípések helyén kialakult gyulladás okozta feszülő érzés mérséklésére alkalmas készítmények egyik összetevőjeként.Az illóolajat dezodoráló, fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonságai miatt a kellemetlen szájszag kezelésére ajánlott száj- és garatöblögető, illetve izzadás elleni készítmények összetevőjeként is felhasználják. Önmagában vagy más illóolajokkal társítva légtér fertőtlenítőként és légtérillatosítóként is alkalmazzák. A hidegen préseléssel kinyert bergamott illóolaj nem mérgező, nagyon enyhén irritáló, nincs bőrérzékenyítő hatása, viszont számolni kell a préseléssel kinyert illóolajban jelenlévő furanokumarin vegyületeknek, elsősorban a bergapténnek fototoxikus és fotokarcinogén hatásával, amennyiben az alkalmazással egyidőben UV-fény (312-320 nm) éri a bőrünket. Ennek elkerülése érdekében szappanokban, fürdőkészítményekben nem lehet 0,4%-nál magasabb a hidegen préseléssel előállított bergamottolaj mennyisége, és a bergamottolaj vagy a bergamottolajat tartalmazó kozmetikumok használatát követő 12 órán belül kerülendő a napozás, a szoláriumozás és a napfényben történő síelés. Latin név: Citrus bergamiaIllat: kellemes, Earl Grey teára emlékeztető Javasolt alkalmazás:párologtatásra-hűs, friss illatot áraszt, aromafürdő készítéséhezKiszerelés: 10 mlGyártó: Aromax  

akciós bio termékek



REGISZTRÁCIÓ

ügyfélszolgálat

Szállítási feltételek

pick pack pont

Raktárunk elérhetősége, címe



Egészség magazin
Meglepetés minden feliratkozónak! részletek

Bergamott illóolaj
[5997733311419]

Bergamott illóolaj
Ára: 945 Ft
db

   Szállítási költség
Szállítás
Garancia
Garancia

Bergamott illóolaj, Aromax

A bergamott illóolajat (Aetheroleum bergamottae) a citromfélék családjába tartozó bergamottfa (Citrus bergamia, syn.: Citrus aurantium ssp. bergamia) éretlen v. érett terméséből többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. Az illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, kellemes, friss gyümölcsre emlékeztető illatú. Az illóolaj nyugtató hatásáért a linalil-acetát és a linalool, fertőtlenítő és antibakteriális hatásáért a limonén a felelős, míg a fototoxikus hatást elsősorban a bergaptén váltja ki. Emellett még a dezodoráló és görcsoldó hatásai is megemlíthetők.

Az illóolajat és az illóolajat tartalmazó készítményeket álmatlanság, szorongás, fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtatás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. A bergamottolaj alkalmazásának másik fontos területe a bőrápolás, mely célra elsősorban kozmetikai termékek alkotórészeként kerül felhasználásra, például aknés bőr ápolására és rovarcsípések helyén kialakult gyulladás okozta feszülő érzés mérséklésére alkalmas készítmények egyik összetevőjeként.Az illóolajat dezodoráló, fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonságai miatt a kellemetlen szájszag kezelésére ajánlott száj- és garatöblögető, illetve izzadás elleni készítmények összetevőjeként is felhasználják. Önmagában vagy más illóolajokkal társítva légtér fertőtlenítőként és légtérillatosítóként is alkalmazzák.

A hidegen préseléssel kinyert bergamott illóolaj nem mérgező, nagyon enyhén irritáló, nincs bőrérzékenyítő hatása, viszont számolni kell a préseléssel kinyert illóolajban jelenlévő furanokumarin vegyületeknek, elsősorban a bergapténnek fototoxikus és fotokarcinogén hatásával, amennyiben az alkalmazással egyidőben UV-fény (312-320 nm) éri a bőrünket. Ennek elkerülése érdekében szappanokban, fürdőkészítményekben nem lehet 0,4%-nál magasabb a hidegen préseléssel előállított bergamottolaj mennyisége, és a bergamottolaj vagy a bergamottolajat tartalmazó kozmetikumok használatát követő 12 órán belül kerülendő a napozás, a szoláriumozás és a napfényben történő síelés.


Latin név: Citrus bergamia
Illat: kellemes, Earl Grey teára emlékeztető
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-hűs, friss illatot áraszt, aromafürdő készítéséhez
Kiszerelés: 10 ml
Gyártó: Aromax

 

Vélemények, tapasztalatok, fórum: