Allergoff poratka irtó spray, 400 ml

Gyártó: Allergoff

Cikkszám: alergof_400

Fogyasztói ár: 5,280 Ft.-
( INGYEN SZÁLLÍTJUK PICK PACK PONTRA! ) 
Db:

Allergoff - 6 hónapos védelem poratkák ellen!

Egy új generációs megoldás, amelyet az otthoni poratkák irtására, illetve allergénjeik közömbösítésére fejlesztettünk ki. A készítménnyel ezeknek a veszélyes élőlényeknek az előfordulási helyeit kell befújni. Egyszeri kezelés legalább fél éven át nyújt teljes védelmet.

Életciklusuk bármely szakaszában hatásosan eltávolítja az otthoni poratkákat.

A fő allergének – a poratkák ürülékének - eltávolítását sokkal könnyebbé teszi. Az atkák allergénjei nagyon kis méretűek, ezért sikeres eltávolításuk különösen nehéz feladat. A porszívózás nem igazán hatásos, mert a hagyományos készülékek szűrői nem tudják eltávolítani őket. Becslések szerint, az alkalmazott porszívó típusától függően a poratka-allergének eltávolításának hatékonysága nem haladja meg a 2-10 %-ot. A porszívózás gyakran inkább fokozza az allergének hatását, mivel a porszívó egyfajta „allergén szóró”-ként működik. Az Allergoff háziporatka-irtó aeroszol egymáshoz ragasztja a poratkák ürülék darabjait, megakadályozva ezzel, hogy a levegőben lebegjenek, valamint elősegíti, hogy a porszívó szűrőin fennakadjanak.

A kipermetezett oldat behatol az atkák életterébe. A nanokapszulák rátapadnak a testükre, az ürülékükre és az elhalt bőrdarabkákra.

Az Allergoff háziporatka-irtó aeroszol az alábbi módokon fejti ki hatását:

1. egymáshoz ragasztja a poratkák ürülék darabjait, megakadályozva ezzel, hogy azok a levegőben lebeghessenek
2. áthatol az atkák vékony páncélján, és megöli őket
3. bekerülve az emésztő rendszerükbe mérgező hatást fejt ki


A 400 ml-es palack tartalma elegendő 20 m2 –re, amely megfelel kb. öt darab 2x2 méteres matrac felületének.

 

Figyelem!! A palack teljes tartalmát ki kell fújni az első felhasználáskor! A spray fúvófejébe beragad a hatóanyag, így később nem használható. Garanciális cserét nem tudunk adni félig felhasznált palackra. Amennyiben kisebb felületre szeretné felhasználni, válassza a kisebb, 250ml-es kiszerelést.

A készítmény nem tartalmaz: 
Emulgeáló anyagokat, amelyek gyakran irritáló hatásúak. A leggyakrabban használt probán-bután gázt a teljesen semleges sűrített levegőt tartalmaz hajtógázként. Természetes illata van.

 

Használati útmutató

A készítményt csak a használati utasítás szerint alkalmazzuk.
1. Kezelés előtt a mosógépben mosható anyagokat (pl.: paplan, párnahuzat, függöny stb.) lehetőség szerint 60°C hőmérsékleten mossuk ki, majd szárítsuk meg, a nem mosható anyagokat (pl.: ágymatrac, szőnyeg, sötétítő függöny, bútorkárpit stb.) porszívózzuk ki.
2. Használat előtt a flakont jól rázzuk fel!
3. A pumpa egyszeri, határozott megnyomásával távolítsuk el a szórófej biztonsági zárját, majd végezzünk három további pumpálást, hogy a készítményt az egyenletes permetezésre alkalmassá tegyük (pumpás kiszerelés esetén).
4. A kezelést rövid, lendületes mozdulatokkal, az aeroszol palackot a felülettől kb. 30 cm-re tartva végezzük. Ügyeljünk arra, hogy a permet a kezelendő felületeket egyenletesen befedje. A permettel az ágymatrac mindkét oldalát kezeljük le.
5. A kezelt textíliákat megszáradásukig (kb. egy óra) ne használjuk. A kezelést követő 3-4 napban mellőzzük a padló porszívózását, az ágymatracot pedig kezelés után egyáltalán ne porszívózzuk. A 400 ml palack tartalma kb. 20 négyzetméter, míg a 250 ml-es palack tartalma kb. 12 négyzetméter textília kezelésére elegendő. A kellő hatékonyság érdekében kezeléskor a palack teljes tartalmát használjuk fel. A készítmény a poratkák elpusztítását 6 hónapon keresztül, folyamatosan biztosítja. Állandóan magas páratartalmú helyiségekben szükség lehet a kezelés 3-4 havonkénti ismétlésére.

Figyelmeztetés
A kezelést ne allergiás beteg végezze! Az aeroszolt ne juttassuk a légtérbe. Ügyeljünk arra, hogy a készítmény élelmiszerre, italra, edényekre, evőeszközökre ne kerüljön. A kezeléskor a helyiségben más személy ne tartózkodjon. A kezelés után a helyiséget alaposan szellőztessük ki. Gyermekek a készítményt nem kezelhetik. Élelmiszerektől, italoktól, takarmányoktól elkülönítve tárolandó. A készítményt ne lélegezzük be, és ügyeljünk arra, hogy az a szembe ne jusson. Használata után mossunk kezet. A kezelést csak akkor ismételjük meg, ha ez valóban szükséges.

Hatóanyag: 1% permetrin 0,05% piriproxifen

Gyakran ismételt kérdések
Ki lehet mosni a szőnyegeket és a kárpitokat a készítménnyel történt lefújás után?
Ha szükséges, akkor a szőnyeg vagy kárpittisztítást mindenképpen a lefújás előtt végezzük el. Máskülönben csökken a készítmény hatékonysága, aminek következtében egy újabb atka populáció jelenhet meg az allergiás személy környezetében.

Szükséges szellőztetni a készítmény alkalmazása után?
A szellőztetés nincs befolyással a készítmény hatásosságára, tehát a szellőztetési szokásokon nem szükséges változtatni.

Mennyi ideig hatásos a készítmény? Milyen gyakran kell ismételni az alkalmazását?
A készítmény kb. 6 hónapig hat, ezért évente legalább kétszer kell használni. A magasabb szintű védelem érdekében (pl. ha a lakásban magas a páratartalom) a készítményt gyakrabban is lehet használni, pl. 3-4 havonta.

Amikor egy párnát vagy paplant lefújunk, szükséges még fagyasztani, vagy napon melegíteni?
A fagyasztás, vagy a napoztatás csak rövid ideig hatásos. A készítmény atkaölő hatása nagyon hosszú ideig hat, így nincs szükség az előbb említett eljárásokra az atkák ellen.


Csomagküldés Magyarország területére egységesen 
990 Ft, 16 000 Ft felett ingyenes kiszállítás.
További információ>>

Személyes átvétel raktárunkban Budapesten Térkép>>

PickPack Pontos átvevőpontok országszerte több száz helyen Lista>>

A szerződéstől Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni,
gy tehát lehetősége van a termék kiszállítása után is meggondolni magát.

A garancia élelmiszerekre, étrendkiegészítőkre csak abban az esetben vonatkozik, amennyiben azok eredeti, bontatlan csomagolásukban maradnak.